(PC)


Mikä on World of Warcraft?
World of Warcraft on Blizzard Etertainmentin kehittämä MMORPG (=Massive Multiplayer Online Role Playing Game), eli massiivisille käyttäjäryhmille suunnattu verkkoroolipeli. Pelin pelaaminen maksaa (luottokortilla maksettaessa) 12.99€/kk. Pelin ideana on kehittää hahmosi taidot mahdollisimman korkealle, piestä mahdollisimman monta vastapuolen pelaajaa, suorittaa tuhansia tehtäviä ja ennen kaikkea pitää hauskaa massiivisessa mittakaavassa.

Plussat ja miinukset
+ Pelimaailma on erittäin laaja
+ Hahmoluokat ja rodut on tasapainotettu sopivasti
+ Esineitä yms. löytyy valtavasti
+ Pelaajia vastaan taisteleminen Battlegroundeissa
+ Musiikit
+ Kaunis, sarjakuvamainen ulkoasu
+ Pelissä on haastetta
+ Hahmot ovat hienoja
+ Muiden pelaajien kanssa pelaaminen
+ Parin viikon välein saapuvat päivitykset
+ Melko vähäiset tehovaatimukset,

- jotka ovat kuitenkin liikaa omalle koneelleni
- kuukausimaksu
- lollittelu
- noobien vahva syrjintä
- massiivisten pelaajalaumojen omaavilla alueilla esiintyy huonolla koneella migreeniä aiheuttavaa lagausta

Rodut
World of Warcraftissa on pelattavana kahdeksan eri rotua. Neljä Alliancen (Liittouma) ja neljä Horden (Lauma) puolella. Burning Crusade lisälevyn myötä joukkoon liittyvät myös draenait ja verihaltiat. Rodut on hyvin tasapainotettuja, yksikään ei ole toiseen ylivoimainen. Kaikkien rotujen alkupaikkojen ympäristöt ovat sopivan omaperäisiä ja toisistaan poikkeavia. Henkilökohtainen suosikkirotu Alliancen puolelta on tietenkin kääpiöt (dwarves), koska ne ovat yksinkertaisesti tyylikkäitä ja kääpiöiden asuttama seutu on mukavan näköistä. Horden suosikkirotuni taas on varmaankin taureenit (taurens), koska ne ovat kääpiöiden tavalla massiivisia, mutta silti massasta erottuvia. Niin ja taureeneillahan on tietenkin pelin rankin ratsu (mount), kodo. :P

Alliance (Liittouma)
Alliancen rotuihin kuuluvat kääpiöt, ihmiset, yöhaltiat ja tontut. Ihmiset, kääpiöt ja tontut asuvat Eastern Kingdomsin puolella, mutta yöhaltiat ovat eristäytyneet Darnassukseen, pienelle saarelle. Useimmat aloittelevat pelaajat valitsevat usein puolekseen Alliancen, joten esim. battlegroundit parveilevat usein noobeja alliancen puolella. Mikäli haet tietävämpää ja kokeneempaa peliseuraa, suosittelen valinnaksi Hordea.

Humans (ihmiset):
Ihmiset ovat se jokaiseen peliin kuuluva perusrotu. Ei mitenkään erikoinen, mutta silti sellaisella on helppo pelata. Ihmisrodun pääkaupunki on Stormwind, joka on ulkoasultaan kaunis. Kaupungin kadut kuitenkin toistavat itseään, joten alue ei sinänsä houkuta. Ihminen on hyvä rotu aloittaa peli, mutta eivät muut rodut ole lainkaan sen vaikeampia. Jos etsit tuttua ja turvallista aloitushahmon rotua, ihminen on varsin mallikas vaihtoehto. Ihmisten ratsu (mount) on tavallinen hevonen.
Ihmisten käytössä olevat hahmoluokat: Warrior (soturi), rogue (varas), paladin (paladiini) mage (maagi), priest (pappi), warlock (sotavelho)



Dwarves (kääpiöt):
Kääpiöt ovat massiivisia vuorten asuttajia, joiden pääkaupunki, Ironforge, sijaitsee Storwindistä pohjoiseen. Kääpiöstä saa vakuuttavan näköisen paladiinin tai soturin, muttei muissakaan kääpiön hahmoluokissa ole valittamista. Kääpiöiden alueet ovat varsin kauniita, ja kääpiöiden iloinen luonne on suorastaan ihannoitava. Ironforge taas olisi luettavissa koko Alliancen pääkaupungiksi, sillä se on se paikka, missä suurin osa porukoista oleilee ja kaksintaistelevat. Tähän vaikuttavat mm. pankki-, Auction House- ja muut palvelut. Kääpiöiden ratsuna toimivat ram-nimiset, puskuripässin kaltaiset olennot.
Kääpiöiden käytössä olevat hahmoluokat: Warrior, rogue, paladin, hunter, priest.



Gnomes (tontut): Tontut asuvat samalla alueella kääpiöiden kanssa, joten näillä ei ole erikseen omaa pääkaupunkia. Tontut ovat pieniä olentoja, joista saa esim. vahvan maagin. Lisäksi tontuilla on hauska pelata, he kun ovat kääpiöiden kanssa saman luonteisia. Tontut ovat tekniikan edelläkävijöitä. Itseasiassa he ovat jopa rakentaneet metroyhteydet Stormwindin ja Ironforgen välille. Tekniikka näkyy jopa tonttujen ratsuissa, mechano stridereissä, jotka ovat mekaanisten strutsien näköisiä.
Tonttujen käytössä olevat hahmoluokat: Warrior, rogue, mage, warlock.



Night elves (yöhaltiat): Yöhaltiat asuvat erillään muista Alliancen roduista. Yöhaltioiden iho on yleensä sinertävää ja näillä on kirkkaat silmät. Tärkeimpänä rotukohtaisena etuna on mainittava Shadowmeld -taito, joka muuttaa yöhaltian näkymättömäksi, kunhan tämä ei liiku. Yöhaltiat ovat Alliancen ainoa rotu, joka voi ottaa hahmoluokakseen druidin. Yöhaltioiden pääkaupunki, Darnassus, on varsin vaikuttavan näköinen puihin rakennettuine asumuksineen ja kirkkaine lampineen. Yöhaltioiden seutu on muutenkin kaunista ja RP-servereillä niissä pelaaminen on hyvin antoisaa. Yöhaltiat käyttävät ratsuinaan mustia panttereita (night sabers).
Yöhaltioiden käytössä olevat hahmoluokat: Warrior, rogue, hunter, druid, priest.



Horde (Lauma)
Horde on Alliancen vastapuoli. Jotkut yleistävät rankasti, että Alliance = hyvikset ja Horde = pahikset. Itse sanoisin kuitenkin, että Horde on ennemminkin sorrettu yhteiskuntajoukko. Horden rotuihin kuuluvat kuitenkin örkit, peikot, epäkuolleet ja taureenit. Horden rodut asuvat toisella puolella merta Eastern Kingdomeista katsottuna. Azerothin mantereella asustavat kaikki muut, paitsi epäkuolleet, jotka asustavat Eastern Kingdomsin pohjoisosissa. Yöhaltioiden saari sijaitsee Azerothin pohjoispuolella.

Orcs (örkit):
Örkit asustavat Azerothin irärannikolla, Durotarin alueella. Örkkien (ja oikeastaan koko Horden) pääkaupunki Orgrimmar, on varsin örkkimäinen paikka. Kuiva alue, kaupungin hallitsevat elementit ovat kivi, hiekka ja piikit. Örkit ovat soturikansaa ja se näkyy myös edellä mainitussa arkkitehtuurissakin. Orgrimmarin örkkivartijat käyttävät massiivisia haarniskoja ja härskin kokoisia kirveitä. Örkkinä pelaaminen on varsin antoisaa, varsinkin jos olet mieltynyt brutaalin sotasankarin rooliin. Örkit käyttävät ratsuinaan susia.
Örkkien käytössä olevat hahmoluokat: Warrior, rogue, hunter, shaman, warlock.



Trolls (peikot):
Peikko, massiivinen, kerrostalon kokoinen örmy, joka on tyhmä ja heiluttaa isoa lekaa? Ei ei ei. Warcraftin peikot ovat luihuja, viekkaita otuksia. Paljon örkkejä hennompia. Peikkojen iho on sininen ja ne asuvat samalla alueella örkkien kanssa. Aavikkoseudulla on hyvä ratsastaa raptorien kanssa.
Peikkojen käytössä olevat hahmoluokat: Warrior, rogue, hunter, priest, mage, shaman.



Taurens (taureenit):
Taureenit ovat eräänlaisia mutanttihärkiä, härkä ihmisen ruumiinrakenteella. Asiaan kuuluu tietenkin karvoitus ja pitkät sarvet. Kulttuurillisesti taureenit ovat lähellä intiaaneja. Nahkatelttoja, toteemipaaluja, shamaaneja, luonnonläheisyyttä. Taureenit ovat rauhaa rakastavaa kansaa, mutta taistelevat kuitenkin vapaudestaan Horden puolella. Taureen on mielestäni rankin Horde-rotu, sillä parhaimmankin kääpiöpaladiinin lahkeesta alkaa valua, kun vastaan rymistelee 60 levelinen taureensoturi haarniskoidun kodon selässä. Taureenit ratsut ovat ehdottomasti pelin hienoimpia. Kodot ovat ulkomuodoltaan hyvin lähellä sarvikuonoja. Silti kuitenkin massiivisempia ja komeampia. Haarniskoitu kodo on näyttävä näky. Taureenien pääkaupunki, Thunder Bluff, on kuin kukkulalle rakennettu intiaanikylä.
Taureenien käytössä olevat hahmoluokat: Warrior, hunter, druid, shaman, priest.



Undead (epäkuolleet):
Epäkuolleet asustavat Eastern Kingdomeissa, ja ovatkin kauan sitten kuolleita ihmisiä, jotka ovat heränneet eloon. Luvassa on pahuuden palvoja luurankoja, joiden liha on mädäntynyt jo aika hyvin pois, luut paistavat monesta paikasta. Epäkuolleet ovat oikeastaan ainoa rotu, jota voi kunnolla sanoa pahaksi. Syöpynyt mieli on erinomainen demonisten warlockvoimien harjoittamista varten. Epäkuolleiden pääkaupunki, Undercity, on nimensä mukaisesti osittain maanalla. Epäkuolleet ovat erinomaisia sotavelhoja ja pimeän puolen pappeja. Ratsuina epäkuolleet käyttävät epäkuolleita hevosia, joita ei ole ulkomuodon mukaan pahemmin ruokittu. Aavemainen hohto täydentää vaikutelman.
Epäkuolleiden käytössä olevat hahmoluokat: Warrior, rogue, mage, warlock, priest.



Hahmoluokat (classes)
World of Warcraftin hahmoluokat ovat se, mikä käytännössä erottaa pelaajat toisistaan. Hahmoluokkia on yhdeksän: Warrior (soturi), Rogue (varas), Hunter (metsästäjä), Paladin (paladiini), Mage (maagi), priest (pappi), druid (druidi), shaman (shamaani) ja warlock (sotavelho). Tietyt hahmoluokat ovat vain tiettyjen rotujen käytettävissä. Esim. paladiiniksi voivat ryhtyä vain kääpiöt ja ihmiset. Kaikkien luokkien ominaisuudet poikkeavat toisistaan aika lailla, ja usein taistelussa vihollista vastaan voiton tuo tietämys vihollisen hahmoluokan ominaisuuksista.

Warrior (soturi):
Soturit ovat luonnollisesti erikoistuneet lähitaisteluun. Soturit toimittavat ryhmissä usein tankin virkaa, eli he kiinnittävät huomion, samalla kun muut pommittavat vihollista kauempaa. Soturit tekevät suoraan sanoen pirusti damagea, ja osaavat käyttää kaikkia mahdollisia aseita, lukuunottamatta taikasauvoja. Sama pätee myös haarniskoihin. Soturit ovat erinomainen valinta aloittelijoille tai yksinään pelaaville, sillä warriorit pysyvät hyvin elossa ilman taustatukea. Mikäli soturi on kuitenkin yksin vastassa jotakuta pitkänmatkan iskuja omaavaa hahmoluokkaa vastaan, tulee hikiset paikat, sillä warrior on hyödytön, jos se ei pääse lähietäisyydeltä viholliseen kiinni. Miinuksena sotureilla on myös se, että he eivät osaa lainkaan parantaa itseään, on siis turvauduttava potioneihin ja ruokaan. Lähitaisteluluokalla on kuitenkin äärimmäisen antoisaa pelata, joten pelaamisen mielenkiinto säilyy yllä pitkään. Sotureiden mainittavimpia taitoja on Charge, jolla on mahdollista syöksyä suoraan päin vastustajaa. Erittäin näppärä tapa yllättää varomaton vihollinen. Warriorit voivat erikoistua talentien avulla joko äärimmäisen koviksi damagen tuottajiksi (kahden käden aseiden erikoistuminen), tai vaikka puolustaviksi sotureiksi (kilpierikoistuminen). Ryhmässä warriorin tehtävä on pääasiassa tankata, mutta päätehtäviin kuuluu myös vihollisten aggroaminen (vihollisen huomion kiinnittäminen) ryhmän pitkänmatkanjäsenten kimpusta. Sotureilla on myös erilaisia huutoja (shout), jotka nostavat väliaikaisesti lähistöllä olevien ystävien ominaisuuksia.
Hahmoluokan valittavissa olevat rodut: Kaikki



Rogue (varas):
Roguet ovat yllättäjiä, pimeästä iskijöitä, salamurhaajia. Kun rogue pääsee kiinni viholliseen selustasta, tekee tämä jopa enemmän damagea kuin soturit. Roguet ovat siis äärimmäisiä vauriontuottajia, jotka ovat erikoistuneet kahden tikarin / miekan yhtäaikaiseen käyttöön (dual wield). Rogueiden huomattavin taito on kuitenkin hiiviskely. Näin rogue voi täysin näkymättömänä hiipiä vihun selän taakse ja antaa tikarin puhua. Monet myrkyt tehostavat aseiden vauriota. Lisäksi roguet voivat käyttää melko tehokkaastikin pitkänmatkan aseita, esim. heittoveitsiä ja jousia. Roguet ovat kuitenkin enemmän alttiita vauriolle kuin soturit, sillä nämä pystyvät käyttämään vain vaate- (cloth) ja nahka(leather)suojuksia. Rogue on soturin tavoin melko hyödytön, mikäli ei pääse kiinni lähitaisteluun. Tämä kuitenkin onnistuu roguelta, kiitos hiiviskelytaidon. Roguet hoitavat ryhmissä damagen tuottamisesta warrioreiden ohessa. Roguetkaan eivät osaa parantaa itseään, joten on turvauduttava edellämainittuihin keinoihin.
Hahmoluokan käytössä olevat rodut: Humans, dwarves, gnomes, night elves, orcs, trolls, undeads.



Hunter (metsästäjä):
Metsästäjät ovat parhaimpia pitkänmatkanaseiden käyttelyssä. Erilaiset tuliaseet, sekä jouset ja varsijouset tekevät ihan mukavasti damagea, mutta se, mikä erottaa hunterin muista hahmoluokista, on lemmikit. Metsästäjät voivat nimittäin kesyttää eläimiä henkivartijoikseen. Metsästäjien yleinen taktiikka onkin lähettää lemmikki hyökkäykseen, samalla kun itse hoitelee ammuskelun kauempaa. Metsästäjiltä löytyy kuitenkin myös jotain lähitaistelutoimintoja, mutta damage ei ole kovin kummoista verrattuna rogueihin tai sotureihin. Hunterit pystyvät käyttämään rogueiden tavoin vain vaate- ja nahkasuojuksia, mutta 40 levelin saavutettuaan saavat metsästäjät käyttöönsä rengas(mail)haarniskat. Ryhmissä metsästäjien tehtävä on lähinnä paukutella aseidensa kanssa, ja listiä karkuun juoksevat viholliset. Omaa selviytymistä tukevat aspectit, jotka esim. nostavat metsästäjän juoksunopeutta tai damagea pitkänmatkanaseiden kanssa. Loppujen lopuksi kuitenkin metsästäjät eivät tee damagea lähes ollenkaan, ja saavat battlegroundeissakin pahasti päihin, kun warrior tai rogue pääsee iskemään kiinni. Edellämainitut luokat metsästäjät kuitenkin hoitelevat, kunhan ymmärtävät pysyä kaukana lähitaistelusta.
Hahmoluokan käytössä olevat rodut: Dwarves, night elves, orcs, trolls, taurens.



Paladin (paladiini):
Paladiinit ovat pyhiä temppeliritarisotureita, jotka käyttävät pyhiä taikoja ja suuria sotavasaroita demonisten voimien taltuttamiseen. Paladiinit käyttävät pelin komeimpia ja raskaimpia haarniskoja, sekä ylväimpiä ja vaarallisimpia lekoja. Kaiken lisäksi paladiinit omaavat auroja, jotka nostavat paladiinin itsensä ominaisuuksien lisäksi kaikkien lähistöllä oleilevien ystävien ominaisuuksia. Parasta tässä on se, että aura voi olla paladiinin yllä loputtomiin. Tämän lisäksi paladiinit omaavat monia siunauksia (blessings), jotka nostavat kohteensa ominaisuuksia väliaikaisesti. Eikä siinä vielä kaikki, paladiinit voivat käyttää aurojen ja siunausten lisäksi omien ominaisuuksien nostamiseen sinettiloitsuja (seal). Paladiinit osaavat myös tehokkaita parannusloitsuja. Niin ei toki sovi unohtaa paladiinien tavaramerkkiä, haarniskoitua sotahevosta. &0 levelisillä paladiineillä on mahdollisuus hommata myös kultahaarniskoitu hevonen. Kaiken kaikkiaan paladiini kuulostaa täydelliseltä tappokoneelta. Tätä se ei kuitenkaan ole. Paladiinin divine ja parannustaiat kyllä tekevät paladiinistä lähes kuolemattoman, mutta se damage. Isosta lekasta huolimatta paladiini ei tee kovinkaan paljoa damagea. Kuitenkin retribution taikoihin erikoistuneet paladiinit tekevät Seal of Commandin avulla tehokkaasti damagea, mutta silti warriorit ja roguet kaahaavat ohi. Paladiinit ovat siis oikeastaan montitoimikoneita, jotka eivät kuitenkaan ole missään täydellisiä. Blessingit tekevät paladiinista oivan buffaajan, mutta druidin buffit ovat laadukkaampia, paladiinin parannusloitsut ovat tehokkaampia, mutta priestin parannusloitsut ovat nopeampia ja tehokkaampia, samoin paladiinin leka tekee mukavasti vauriota, mutta warriorit lähinnä nauravat tälle damagelle. Paladiini on selviytyjä, sitä ei saa hengiltä melkein millään, mutta eipä ne kovin paljoa damageakaan tee. Paladiinin kaltaisilla lähitaisteluluokilla kuitenkin jaksaa pelata, joten jos sinua ei haittaa, että et saa kaadettua vihollisia parilla iskulla battlegroundissa, paladiini on hyvä valita. Paladiinin suurin heikkous on kuitenkin kaukamatkanloitsujen puuttuminen. Paladiini on totaalisesti maagien ja metsästäjien armoilla, sillä paladiinit eivät pääse näihin millään kiinni. Paladiini on soololuokkana varsin mainio, mutta vihollisten niittäjäksi siitä ei ole.
Hahmoluokan käytössä olevat rodut: Humans, dwarves.



Mage (maagi):
Maagit ovat nimensä mukaisesti voimakkaita loitsijoita. Tulipallot ymv. tappoloitsut niittävät vihollisia reippaasti, mutta lähitaistelussa maagit eivät pärjää sitten alkuunkaan, käytössä kun sattuu olemaan vain vaatehaarniskat ja aseena keppi tmv. Sooloilemaan maagista ei siis oikeastaan ole, sillä maagit ovat parhaimmillaan isoissa ryhmissä, joissa soturit kiinnittävät vihollisten huomion maagien paiskoessa tappoloitsuja vihollisten niskaan. Maagien loitsuvalikoima on erittäin monipuolinen ja tappava, mutta pelaaminen käy yksitoikkoiseksi loitsujen viskomiseksi. Maagit ovat siis voimakkaita loitsijoita, mutta saavat lähitaistelussa pahasti päähänsä.
Hahmoluokan käytössä olevat rodut: Humans, gnomes, undeads, trolls.



Priest (pappi):
Papit ovat pelin paras parantajaluokka. Tehokkaat parannusloitsut varmistavat sen, että ryhmän soturit pysyvät elossa taistellessaan vihollisia vastaan. Papit voivat myös erikoistua talentien avulla shadow- (varjo tai holy(pyhä)papeiksi. Holypriestit keskittyvät parantamiseen, kun shadowpriestit taas ottavat vastustajansa mielen haltuunsa ja piinaavat vihollisiaan kirouksilla ja varjoloitsuilla. Shadowpriestitkin ovat kuitenkin mainioita parantajia, joten shadowpriest on yleinen näky. Fearin ja mindcontrolin kaltaisten taitojen takia pappeihin on hankala päästä kiinni lähitaisteluaseella. Papit osaavat siis pitää huolen myös itsestään. Jos kuitenkin syystä tai toisesta soturi pääsee pappiin käsiksi, se on menoa. Papit kuolevat erittäin nopeasti lähitaistelussa, sillä vaatehaarniskat tai sauvat eivät tuo lohtua. Shadowpriestiä on erittäin hankala saada hengiltä, joten jotkut sanovat shadowpriestiä pelin parhaimmaksi otukseksi. Tämä on aika lähellä totuutta, mutta silti shadowpriest kuolee erittäin helposti lähitaistelusta, joten papit tarvitsevat usein henkivartijoita ympärilleen. Warrior & priest onkin tappavan tehokas yhdistelmä.
Hamhmoluokan käytössä olevat rodut: Humans, dwarves, night elves, trolls, undeads, taureens.



Druid (druidi):
Druidit ovat luonnonläheisiä loitsijoita. Druidit omaavat pelin parhaimmat buffit, ominaisuuksia nostavat loitsut. Lisäksi druidi on erikoistuessaan lähes papin veroinen parantaja. Druidin erottaa kuitenkin massasta sen muodonmuutos taidot. Levelien karttuessa druidit voivat muuttua mm. karhuksi, pantteriksi tai vaikka merileijonaksi. Karhu omaa soturin taidot, pantteri roguen. Eläinmuodot tuovat pelaamiseen lisää syvyyttä ja ovat näyttävän näköisiä. Druidi on monista eläinmuotojen tuomasta luokkavaihtelusta johtuen erinomainen soololuokka. Karhuna temmeltäminen ja äkkiä takaisin tavalliseen muotoon muuttuminen ja muutaman loitsun vihollisen niskaan heittäminen on äärimmäisen antoisaa, ja druidit saavat käyttöönsä mm. kahden käden vasaroita. Loppujen lopuksi druidi on erinomainen sekä soolopelaamiseen, että ryhmiin. Ryhmissä druidi voi paikata eläinmuotojensa ja parannus- ja vaurioloitsujensa ansiosta niin soturia, rogueta, pappia kuin maagiakin. Lisäksi druidit ovat mahtavia battlegroundeissa. Entanglin roots pysäyttää vastustajan pakenemismahdollisuudet ja instant cast loitsut pitävät huolen nopeasta ja tehokkaasta damagesta. Parannusloitsut varmistavat myös sen, että pysyt itse elossa. Druidilla pelaaminen on myös erittäin hauskaa, joten suosittelen tätä hahmoluokkaa lämpimästi kaikille.
Hahmoluokan käytössä olevat rodut: Night elves, taurens.



Shaman (shamaani):
Shamaanit ovat druidien kaltaisia, mutta eivät omaa druidiloitsujen veroisia buffeja tai parannusloitsuja. Shamaanit ovat kuitenkin taistelutilanteissa druideja väkevämpiä. 40 levelillä shamaanit voivat käyttää nimittäin rengashaarniskoja. Kun rengashaarniskaan yhdistetään nuija, kilpi ja tappavat instant cast loitsut, on shamaani juuri se wowin tappokone. Parannusloitsujakin löytyy omiin tarpeisiin ja toteemit kruunaavat tappovoiman. Siinä missä soturi pieksee maagit ja papit lähitaistelussa, saattaa shamaania vastaan taistellessa mennä sormi suuhun. Shamaanin toteemi on vihollisen kannalta ärsyttävä, ja vahvan panssarin ja kilven takia shamaani kestää sotureiden ja rogueiden iskuja pitkään, samalla kun tämä itse voi viskoa liikkuessaan instant cast loitsuja. Isolevelinen shamaani on tappokone, siitä ei pääse mihinkään. Shamaanin taitoja pitää kuitenkin osata käyttää, muuten se on yhtä tyhjän kanssa. Shamaani sooloa erinomaisesti. Ryhmissä taas shamaani pystyy tankkaamaan, sekä tuottamaan pitkänmatkan vauriota loitsuineen.

Hahmoluokan käytössä olevat rodut: Orcs, trolls, taurens.



Warlock (sotavelho):
Warlockit ovat demonisia loitsijoita, jotka ovat erikoistuneet pimeän puolen loihdintaan, ja kutsumaan demonisia hirviöitä avukseen. Warlockien tehtävä ryhmissä on lähinnä kirota vihollisia ja usutettava demoninen palvelijansa vihollisen kimppuun. Warlockit ovat äärimmäisen mielenkiintoinen hahmoluokka, jonka taidot ovat sidottuja sielukiviin, jotka vievät reippaasti tilaa inventoryssä. Warlock on ehdottomasti pelin hankalin pelattava hahmoluokka, enkä suosittele sitä aloittelijoille. Sielukivien kanssa säheltäminen ei ole helppoa ja tappivimpien yhdistelmäloitsujen keksiminen vie aikaa. Warlock kuolee maagien lailla helposti lähitaistelussa, mutta fearin kaltaiset loitsut ja demoninen summon varmistavat sen, ettei niin käy. Näin käydessä warlock voi kuitenkin lumota tappavan hellfiren loitsun, joka vahingoittaa loitsijaa itseäänkin. Oikeissa käsissä warlock on lähes voittamaton. Väärissä käsissä taas se on täysin hyödytön huithappeli, joka kuolee heti taistelun alkuminuuteilla. Warlockit ovat vaikuttavan näköisiä. Varsinkin näiden ratsut. Flaming steed on demoninen hevonen, jonka kaviot ja silmät lyövät tulta. Hevosen musta karva luo täydellisen demonisen vaikutelman.
Hahmoluokan käytössä olevat rodut: Humans, gnomes, orcs, undeads.